1993

Het RRO ontstond in 1993 uit een groep enthousiaste muzikanten binnen de toenmalige Nederlandse Spoorwegen. Initiatiefnemer was Bram Neuteboom sr. Samen met collega's en naaste familie werd een kleine Big Band gevormd, onder leiding van Godfried Jansen. 
We kregen de steun van het bedrijf in de vorm van repetitie-ruimte. De eerste klanken klonken in de spelonken van hoofdgebouw III aan het Moreelsepark, tegenwoordig bekend als 'de Inktpot'. In de EHBO ruimte stond een oude piano en in een kast mochten we de instrumenten opslaan. 
Het eerste 'optreden' was met kerstmis bij Godfried thuis in Amsterdam, letterlijk tussen de schuifdeuren.

De bezetting was: Godfried op piano, Hein van der Zee op trompet, Bram Neuteboom jr en Jan van der Hoek op trombone, Irma van den Bosch op klarinet, Corry Neuteboom en Erwin Jonker op alt-sax, Paul Haenel op tenor-sax, Bram Neuteboom sr op bariton, Nico Prangsma op banjo, Rene op gitaar, Adriaan Leemans op bas en Guus Looij op  drums.

'93 - '02

Al snel waren we klaar voor het echte werk. Hein ontwierp het logo en Bram sr zorgde voor de lessenaars waarmee we op festivals, concerten, recepties en feesten ons professioneel konden presenteren. 


We hebben gespeeld op jazzfestivals in Alkmaar, Breda, Zandvoort en den Bosch. We speelden bij de her-opening van station Enkhuizen op het dakterras, de open dag van werkplaats Haarlem, een gala feest in Berg en dal bij Nijmegen, een bruiloft in Lage Vuursche en vele bijzondere gelegenheden meer, een demobandje werd opgenomen en via muziekcassette verspreid.

We hebben ook een paar concerten gedaan met een Amsterdamse zanggroep. Workshops met o.a. de Iron-Ladies, het vrouwen netwerk van NS en het projectleidersnetwerk van spoorbedrijven. In 2002 zag een CD het levenslicht.

'02 - '07

De eerste grote wisseling in bezetting was het vertrek van Godfried, Paul, Adriaan, Corry, Nico en Rene. Erwin nam de leiding en switchte naar tenor sax, terwijl Bram sr naar alt schoof. Gerrit Ziermans kwam op bas, Adriaan Stolk en Wilco Fiechter op trompet, Harry Ponsen op gitaar en later Joop Selhorst op piano. Ondanks de wisselingen in de bezetting, maar ook juist daardoor, bleven we ons ontwikkelen. 

Wilco vertrok en Adriaan ging emigreren, Renske Broer kwam op alt-sax. We verloren Harry en Nico Prangsma kwam een seizoen terug op banjo. Guus nam de zakelijke leiding over van Bram sr.

Een hoogtepunt in 2007 was de uitnodiging voor Bridlington door NedRailways. Van ons optreden in Bridlington voor de 'Community Rail week' staat een kort verslag op de site van het station, the station buffet. 

'07 - '08

Renske vertrok, Frederique Looij volgde haar op op alt sax. Aarnout Bakker kwam op gitaar & banjo, maar we verloren Joop plotseling. Nol Groot schoof aan op piano, Kees Stuip kwam erbij op tenor sax, Sylvie de Lyon op trompet. 2008 was een hoogtepunt. Guus had een website in elkaar gedraaid.

De 2e trip naar Engeland, nu voor Abellio, speelden we op de opendag  van het depot In Newcastle.

Wel vier maal stonden we 2008 in het spoorwegmuseum, voor concerten bij bedrijfs-evenementen en voor Winterstation! 

'09 - '11

Aarnout ging, zijn opvolger op gitaar werd Gerard Tomey. En begin 2010 hebben we met Jetti Lont een volle zangstem aan boord. Door al het verloop hebben we het wat rustiger aan moeten doen, maar najaar 2010 zijn we weer op volle sterkte. We hebben dan ook heel wat optredens. Hein maakt een nieuw logo. Frits van Dijk sluit aan op alt sax en zorgt voor rol hangers voor de kleinere optredens.

'11 - '12

Dan blijkt herfst 2011 dat Bram Neuteboom jr, Sylvie en Jetti het niet meer met hun drukke werk kunnen verenigen en ze gaan.

Op trombone verschijnt Ed Burgwal en Isabella Hajee neemt een prominente plaats in achter de microfoon. In 2012 komt Edward Kleinbussink er bij als ervaren trompettist.

Met Bernard Hummel als inval bassist werd de tweede CD opgenomen.