Over RRO

Het RRO is opgericht in 1993 door  een groep enthousiaste ervaren muzikanten binnen de toenmalige Nederlandse Spoorwegen, zie onze geschiedenis. 

Het RRO speelt oude jazz 'op niveau', het repertoire dat in de twintiger en dertiger jaren ten gehore gebracht werd op de podia van grote hotels in Amerika en Europa. We brengen de sfeer van de “Roaring Twenties” weer tot leven met composities van o.m. Cole Porter, Duke Ellington, George Gershwin, Jack Bulterman en vele anderen.

We baseren ons op originele, soms zelfs bijzondere partituren uit de jazzhistorie. Voor de klank richten we ons op geluidsopnamen uit die tijd, waarbij we in de uitvoering natuurlijk wel de vrijheid van de jazz benutten voor een eigen inkleuring. Door de jaren heen hebben we gewerkt aan eigen interpretaties die passen bij de bezetting, terwijl er in de soli ruimte is voor de ervaring van de orkestleden. 
Na enige wisselingen heeft momenteel Erwin Jonker de muzikale leiding.

Het RRO presenteert zich in een stijl die past bij de sfeer van de muziek. We passen ons natuurlijk aan aan de situatie om een goede inkleuring te geven aan uw receptie, feest of festival. Voor enkele impressies, zie ons voorproefje. 

U kunt ons boeken voor een concert, publieke evenementen, bedrijfsfeesten, recepties en voor een feest in de familiekring, zie onze contact-pagina.

Het RRO is een groep muzikanten die speelt voor het plezier. We zijn een stichting. Het geld dat we ontvangen als vergoeding voor optredens, wordt behalve voor onkosten vergoeding, ook gebruikt om gratis optredens te verzorgen in tehuizen en instellingen. Als u ons inschakelt steunt u ook gelijk een goed doel.